Belofte status

In het onderstaande talentprofiel waterpolo staan de eisen beschreven waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor een Belofte-, IT- of NT-status in het seizoen 2023-2024.

Voldoe je aan de criteria én heb je voor volgend seizoen een status nodig om sport en onderwijs te combineren, vraag dan uiterlijk 15 juli 2023 de talentstatus aan via het online aanvraagformulier in deze link.

In de aanloop naar het nieuwe seizoen het NOC*NSF  veel aanvragen voor een talentstatus.
Daardoor duurt de beoordeling langer dan de reguliere drie weken en hanteren ze de volgende termijnen.

Aanvragen die vóór 15 juli 2023 compleet zijn ingediend, worden uiterlijk 21 augustus 2023 beoordeeld.
Aanvragen die tussen 15 juli 2023 en 10 september 2023 binnen komen, worden pas vanaf 21 september 2023 in behandeling genomen.
Aanvragen buiten deze periodes geldt de reguliere termijn van drie weken.

De aanvraag voor de belofte status kan pas in behandeling genomen worden na aanmelding bij het RTC.

Let op!!

Helaas zijn er aanmeldingen geweest bij het RTC om een belofte status te kunnen krijgen. Na het verkrijgen van de belofte status hebben deelnemers zich weer afgemeld bij het RTC.
Dit heeft geen zin meer. Wij moeten met regelmaat naar de KNZB een overzicht sturen over de actieve RTC deelnemers met een overzicht van de deelgenomen trainingen.
Bij onvoldoende deelname aan de trainingen of het beëindigden van deelname aan het RTC, zal de beloftestatus worden ingetrokken door de KNZB. Dit zal de KNZB ook delen met de onderwijsinstelling.

Heb je nog vragen, stel ze dan via topsport@knzb.nl.